A weboldalon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
Ingyenes szállítás
15.000 Ft felett

Az aromaterápia alapjai 1.

 

 

Mi is az illóolaj?

Ameddig nem gondolkozol el rajta igazán, addig lehet, hogy nem is érzed a kérdést olyan fontosnak. Azonban mikor kicsit utána olvasol, vagy hallasz egy-egy infót, valami megfog. Onnantól kezdve nem csak az a kis barna üvegcse fog eszedbe jutni.

 

Az illóolajok, egytől egyig, igazi csodák!
Hogy miben is rejlik erejük?

Ismerd meg velem!

Az illatesszenciák fotoszintézis által jönnek létre. Ehhez a növény felhasználja a napfényt, a földet, a levegőt és a vizet. Mondhatni, hogy magába szívja a természet erejét.

Sajnos illóolaj nem minden növényből állítható elő, csak az aromás növényekből. Az illóolajat ezen növények különböző részeiből vonják ki, eltérő eljárások során. A leggyakoribb módszer a desztillálás. Ilyenkor vízgőz segítségével állítják elő a növényből az illóolajat. 

Az illóolajok, könnyű nem zsíros állagúak, és NEM minden esetben színtelenek. Például a német kamilla illóolaja, csodás kék színben pompázik! Itt már fel is rúgtuk azt az állítást, hogy az igazi és eredeti illóolaj nyomtalanul elpárolog.
A legcsodálatosabb, hogy
minden illóolaj, minden illóolajjal elegyedik.

De vigyázat!
Egyes illóolajok nyugtatóak, egyesek pedig élénkítőek. Ezért is fontos a keverékek készítéséhez az illóolajok megfelelő ismerete.

 

Hogyan is védi egészségedet egy tökéletesen összeállított keverék?

 

A test betegségei figyelmeztető jelek. Egy üzenet, hogy valamilyen változtatásra van szükség. Amikor az illóolajokat hívjuk segítségül, azok nem csak a külső bajokat enyhíthetik, hanem a lelket is ápolják. Amíg például egy fájó végtagot masszírozol, addig az illóolaj, bőrödön keresztül felszívódva eljut minden sejtedbe.
Megnyugtatja a fájó részt, pihenteti a testet és megnyugtatja a lelket is.

 

De ha az illóolaj magában ilyen erős, akkor miért kell a keverék?

Egy bizonyos problémára több illóolaj is használható. Ilyenkor ezeket egy csokorba foglaljuk. Erejük ezáltal megsokszorozódik, így még hatékonyabban védi tested és lelked.

Érdekes! Tudtad?
Gondoltad volna, hogy ha eukaliptusz illóolajjal masszírozol, akkor az eukaliptusz 20 perc elteltével kimutatható a kilélegzett levegőből?

 

Az illóolajok azonban nagyon tömények, emiatt használatuk során ügyelni kell néhány dologra. 
A következő részben megismerkedhetsz a biztonságos illóolaj használattal. Ha ezeket betartod, akkor az aromaterápia igazi élmény lesz a számodra.

Csodás napot!

 

                Ember Dorottya

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: illóolajok használata aromaterápia
blog comments powered by Disqus