A weboldalon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
Ingyenes szállítás
15.000 Ft felett

Mivel illatosítod a WC-t?

Ember Dorottya
2020. 09. 09. 12:16:08


Számos toalett illatosítót kínálnak az áruházak, de belegondoltál, hogy mennyi mérget juttatsz a levegőbe használatukkal? 

A WC-ben lévő illatokat ill. szagokat gondosan takargatjuk, elfedjük. Erre nagy hangsúlyt fektetünk. A drogériák számtalan márkájú és formájú WC illatosítóval próbálják meggyőzni az embereket, hogy vegyél és illatosíts. Sajnos sok esetben sikerül is. Végül nem tudunk ellen állni a polcokon sorakozó WC kagylóba akasztható tisztító-illatosító, megannyi spray és zselés illatosító csábításának.

Belénk van kódolva, hogy a finom illatok jók. Amivel nincs is baj...., de a vegyszerekkel teli flakonokkal annál több a probléma.


Mivel is pakolod tele a WC-t?

Aerosol:
Azon kívül, hogy hajtógázt tartalmaz, számos vegyi anyaggal károsítja az otthonod levegőjét. Ezek érzékszervi irritációt okozhatnak, növelik az asztmás és allergiás reakciókat. Fejfájást okozhatnak.

Illatgyertya:
A paraffinos gyertyák égése közben ólom, és egyéb nehézfémek kerülnek a levegőbe, ami a szervezetben lerakódva komoly gondokat okoz. A mesterségesen előállított illatok a hő hatására mérgező vegyületekké alakulnak.

WC illatosító rúd:
100%! vegyi anyaggal vannak tele. Belélegezve irritáló hatású. Az élővilágra károsan hat. A WC tisztán tartására nem alkalmas.

Zselés illatosítók:
A párolgás során folyamatosan bocsájtja ki magából a káros anyagokat, folyamatosan mérgezve ezzel a helyiségben lévőket. A fentiekhez hasonlóan a benzol és a formaldehid szintén az összetevők között szerepel.


A szagok elfedésével pedig inkább ártunk, minthogy jót tennénk.
A levegőben szétoszló illat és egyéb kémiai anyagok lassan az egész lakás levegőjét tönkre teszik. 

Egy vizsgálat szerint egy olyan lakás levegője, ahol légfrissítőt használnak, károsabb, mint a forgalmas autóút melletti levegő.

 

A jelenlegi helyzetben egyre többen végeznek otthoni munkát, vagy karantén miatt a 4 fal közé szorulnak. Ha már ebbe a helyzetbe kényszerülünk ne szívd be 0-24 órában a mérgező levegőt. Ne tedd tönkre otthonod meleget adó hangulatát mindenféle káros anyaggal.


De hogyan váltsuk ki a vegyi illatosítókat a mellékhelységekben?

A legjobb dolog, ha alaposan kiszellőztetünk. De mi van azokkal a lakásokkal, ahol erre nincs lehetőség, pld. a panelokban, ahol nem lehet ablakot nyitni?

Füstölőt a fürdőszobába
A füstölőpálcikák kiváló illatosítók, amiknek az illata kiválóan átjárja az egész helységet.
Pld. a Narancs, Nag-Csampa, Cédrusfa. Ezek a füstölők a kisebb helységekben is jól használhatóak.

Aromakő, pár csepp illóolajjal
Az aromakő a kisebb helységekben tökéletes választás. Pár csepp illóolajjal 2-3 napig is illatosítja a helyiséget.
Használhatsz citrom, borsmenta, kubeba, citromfű, zöld citrom illóolajokat, vagy akár ezek keverékét is.

Szórófejes légtér illatosító spray
A vizes alapú, illóolajjal illatosított spray-k is kiváló megoldást adnak az illatosításra. A Clean Air vagy a Fresh Garden friss illatával jó választás a mellékhelységek levegőjének illatosítására. 

Illóolaj a WC csészébe
Ha ezek között nem találtad meg a legszimpatikusabbat, akkor van egy egészen egyszerű módja is az illatosításnak.
Ehhez csak egy friss illatú illóolajra lesz szükséged.
A WC csészébe cseppents 2-3 csepp illóolajat, és már illatozik is a mellékhelység.

Bármilyen vegyi anyaggal is illatosítod azt a legkisebb helyet is a lakásodban, az is mérgezi otthonod levegőjét.

Válts természetesre, és az egészséged meg fogja hálálni.

 

blog comments powered by Disqus