A weboldalon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
Ingyenes szállítás
15.000 Ft felett

Keresed az okot, de nem találod?


 

Pedig lehet, apróságnak tűnik, de mégis óriási problémákat tud okozni. Akár nehéz elalvást, felfázást, de komolyabb női problémákat is. Kíváncsi vagy, hogy mi ez? 
 

Kurt Krauchi és kutatócsoportja a Baseli Egyetemi Klinikán végzett tanulmányában arról ír, hogy meleg lábbal átlagosan 10, hideg lábbal pedig 25 perc alatt merülünk álomba. 

A fenti problémán keresztül, egészen komoly egészségügyi gondokat is tud okozni a folytonos hideg láb
 


A hideg időben sajnos nagyon hamar össze lehet szedni egy felfázást, gyulladásos megbetegedést ami, nagyon kellemetlen tüneteket produkál, de kialakulhat egészen komoly betegség is tőle.

 

Biztosan emlékeztek, arra, amit nagyanyáink mondogattak: „az „R” végződésű hónapokban ne nagyon üljünk kint le sehova. Nem véletlenül...

Ugyanúgy igaz ez arra is, hogy a vékony cipőn keresztül is fel lehet fázni, vagy egyéb nyavaját összeszedni.
De miért is van ez?
Hiszen, amikor a felfázás szóba kerül, akkor az orvostudomány elsiklik a hideg hatások felett, és egyedüli okozóként a vírusokat veszik előtérbe.
Pedig nem ez a probléma forrása!

Az idősek nagyon is jól tudtak mindent!

Dr. Benkő Éva holisztikus orvos, akupunktőr írása is a hideg láb okozta problémákat mutatja be.


A hideg hatására a szövetek összehúzódnak, aminek következtében a szövetek vérellátása csökken. A rossz vérellátástól pedig a szerv működése elégtelenné válik, alul teljesít.


Amikor hideg a lábad, akkor a talpról a hideg egyenesen az alhasba sugárzik, ahol a szöveteket összehúzza. Ilyenkor romlik a vérellátás, gyengül a szerv, és ennek következtében a védekezőképesség is. Amikor fennáll ez a negatív helyzet, akkor jöhetnek szóba a baktériumok. A női szervekben hatással van a petefészek működésére, a hormontermelésre is a hideg hatása.Ezekben az esetekben jelentkezik a felfázás, számos nőgyógyászati probléma, de még a meddőségi problémát is okozhat a hideg láb.


Mit tehetsz a hideg láb ellen?

Lefekvés előtt vegyél egy jó meleg lábfürdőt

Amire szükséged lesz:

  • 1 lavór, amibe áztatod a lábad
  • 1 edény, amibe melegíthetsz vizet
  • 1 e.k. méz
  • 5 csepp fahéj illóolaj
  • 5 csepp gyömbér illóolaj

Melegítsd fel a vizet kb. 40 C fokra, majd öntsd a lavórba. Vegyél 1 e.k. mézet, és cseppentsd rá az illóolajokat, ha csak fahéj illóolaj van otthon, akkor abból tegyél 10 cseppet. Ezt keverd el a mézzel, és add a vízhez. Pihenj így legalább 20-30 percet. Ha esetleg, hidegnek érzed a vize, akkor tehetsz hozzá még meleget.

Az idő letelte után töröld szárazra a lábad, és pihenj még 30 percet.Ugorjunk egy kicsit, és képzeld magad a nyári 35 C fokba. 

Érezted már úgy, hogy hidegek a végtagjaid, esetleg olyan érzésed volt, mint ha felfáztál volna?
Ezért mind a stressz felelős.

A stressz is képes hideg kéz-láb problémát okozni. Amikor ideges, feszült vagy, akkor a stressz összehúzza a szöveteket, és jelentős mértékben csökken ezen területek vérellátása. A hideg láb érzése ebben az esetben is az alhasba sugároz.

A stressz viszont lényegesen „rombol”. Amikor stresszes vagy, akkor egész testben jelentkezik ez az összehúzódás, és csökken a vérellátás, aminek következtében romlik az adott szerv, vagy szervek működése.

Leegyszerűsítve: amikor ideges vagy leblokkolod a szerv/szerveid normális működését. Megbetegíted magad. Ez emberektől függ, hogy éppen kinek hogy jön ki az idegesség, akár gyomor, szív, stb...

A tartós stressz oldásra is érdemes időt fordítani, hiszen könnyebbé teheted az életedet.


A fenti módon, stressz kezelésre is alkalmazhatsz lábfürdőt, csak a méz helyett 2 e.k. sót vagy szódabikarbónát használj. Illóolajnak pedig levendulát, anti stressz, vagy relax illóolaj keveréket használj.

Figyeld a tested apró jelzéseit, hiszen mindig mutatja, hogy mire van szüksége.

 

blog comments powered by Disqus