Barion Pixel

Mi sem szeretjük ha valaki figyel bennünket, de ez most teljesen más!  smiley
A weboldalon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató >>>

Termékek Menü
Ingyenes szállítás
18.000 Ft felett

Aromaterápia haladóknak 2.

 

 

Az illóolaj keverékek készítésének alapjai

Az illóolajok a természet igazi csodái. Hatásaik önmagukban is lenyűgözőek. Azonban ha keveréket készítesz, akkor egymás erejét a többszörösére növelik. Ilyenkor tökéletes szinergiában együttműködve lesznek segítségedre.

Egy keverék készítésekor a legoptimálisabb, ha négy-hat féle illóolajat választunk ki. Persze, ha az egyén vagy a probléma úgy kívánja, akkor ettől, kis mértékben eltérhetünk.

A keverékek készülhetnek terápiás célból vagy egy személyes illatnak, parfümnek is. 

Amikor kiválasztottad a számodra megfelelő illóolajokat a parfümhöz, akkor nem szabad kihagynod, hogy egyenként megszagold őket. Csukd be a szemed és szívd magadba az illatot. Ne ítéld el azonnal azt az illatot, ami nem tetszik. Figyelj magadra, és arra az érzésre, amit kivált belőled az illat. Erre azért van szükség, mert lehet, hogy tetszik az az illóolaj, de egy olyan emléket kelt benned életre, aminek nem biztos, hogy a jelenben a helye. Bízd magad az érzéseidre, hogy válasszon.

 

A keverékek fej, szív és alap illatokból állnak össze

De mit is jelentenek ezek pontosan?

 

A fejillatok közé azok az illatok tartoznak, amelyeket legelőször megérzel. Fejillatnak választhatsz a citrusfélékből, és például az eukaliptusz is jó választás lehet. Ezek az illatok, sajnos hamar elpárolognak. A fejillat a keverékben 10-15% közötti, változó arányban legyen.

 

A fejillat után, érezzük meg a keverék igazi szívét. Ez nem is lehetne más, mint maga a szívillat. Ezt elsőre nem is érezheted, csak pár pillanat elteltével mutatja meg magát. Ez az illat már tovább megmarad. Ilyen illatnak tökéletes választás lehet például a neroli, levendula, rózsafa és a geránium. A szívillat, a keverékben 40-80% közötti, változó arányban legyen.
 

Az alapillatok a keverékek összetartói. Ezek fixálják, vagyis tartják össze az illatokat. Segítségükkel az illatok tovább érezhetőek. Az alapillatnak választhatjuk például a ciprust, szantált, mirhát. Egyszóval minden nehéz, balzsamos és tömény illatot. Az alapillat a keverékben 5% arányban legyen.

 

Mielőtt elkészítenéd a keveréked, teszteld le!

Mindegyik illatból tegyél egy-egy vattapálcára. Amikor megvagy, fog össze őket, és így egyszerre húzd el az orrod előtt. Szagold meg, hogy tetszik-e az illat. Persze, nem pont ilyen lesz a végleges keverék, mivel a mennyiségek változtatni fognak az illaton, de irányt mutathat. 

Van, amikor az illatkeverék túl töménynek sikerült vagy csak egyszerűen mégsem a várt eredményt hozta. Ilyenkor ne tedd be egyből a fiók mélyére, hanem próbálj meg egy dolgot még. Csepegtess a keverékbe pár csepp citrom illóolajat, amíg meg nem töri az illatot. A citrom illóolaj képes megváltoztatni a keveréket.

 

Amikor egy élettani problémára, betegségre készítesz keveréket

Ekkor is fontos lehet az illat, de olyankor kissé szűkös határokon belül mozoghatsz. Mindig a problémának megfelelő illóolajokat kell kiválasztanod, és azokat összekeverned. Ilyenkor is a legoptimálisabb, ha négy-hat illóolajat keversz össze. Ezen kívül adhatsz hozzá, egyet, ami a kezelni kívánt személyhez illik.

A fej-, szív- és alapillat jelenléte ezekben az esetekben elhanyagolható, hiszen itt a gyógyító hatás a legfontosabb.

A személyes illat nem csak illóolaj lehet, hanem egy parfüm olaj is. Egy igazi esszencia. Kíváncsi vagy rá?

Tarts velem a következő részben és elárulom, hogy mik is ezek.

 

Csodás napot!

 

            Ember Dorottya

 

blog comments powered by Disqus