A weboldalon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
Ingyenes szállítás
15.000 Ft felett

„A lélek egy illattól szárnyakra kap, a test pedig energiával töltődik fel”

Ember Dorottya
2019. 02. 26. 13:07:11
Biztosan hallottad már több helyen, hogy testednek van egy úgynevezett rezgés szintje.

De mit is takar ez pontosan?
Hogy függ össze az illatokkal?
Miként van hatással a testedre?A világban mindennek van rezgése. Ezek között vannak olyanok, amiket érzékelünk, például a hang, a színek. De vannak, amiket érzékszerveinkkel nem érzünk. Ilyen a megérzés, egy ember jó illetve rossz kisugárzása.

Ahhoz, hogy megértsük, mik is ezek a rezgés szintek, és hogy függ ezzel össze az aromaterápia, nem is olyan bonyolult folyamat.


Tarts velem, és ismerd meg Te is.


Kalló Melinda valasztasereje.hu oldalán kiválóan bemutatja, hogy mik is a test rezgésszintjei. A következő sorokat Tőle idéztem:

„A tudatosságodnak szilárd formája a tested, 
folyékony formája az érzelmeid, 
tudatosságod gáz formában a gondolataid. 
A fizikusok nagyon szépen elmagyarázzák, hogy a jégnek (vagyis a víznek szilárd formában) a rezgése a legalacsonyabb, a víznek magasabb, a gőznek még magasabb. A saját rezgésünk is ehhez hasonlítható. A rezgésszintek a fizikai testtől az érzelmeken keresztül a gondolatokig emelkednek, illetve hatással lehetnek egymásra.”

 


Szóval jelképesen a víz a Te tested, ami több megjelenési formát tud felvenni:

 • A fizikai test a jég, alacsonyabb rezgésszámmal.
 • Az érzelmeid a víz, magasabb rezgésszámmal.
 • A gondolataid a gőz, legmagasabb rezgésszámmal

Egy egészséges emberi szervezet rezgés száma: 62 –78 MHz

 

Ezek a rezgésszintek pedig hatással vannak egymásra. Ez az oka például, hogy a gondolatok megbetegítik a testet. De működik visszafelé is, például a sport elűzi a rossz gondolatokat.

A rezgésszintet számos külső tényező befolyásolja.


Azt tudtad, hogy:

 • a félkész élelmiszerek rezgésszáma 0 MHz
 • a friss élelmiszerek rezgésszáma: 20 –27 MHz
 • szárított gyógynövények rezgésszáma: 15 – 22 MHz
 • a friss gyógynövények rezgésszáma: 20 –27 MHz
 • a 100 % tiszta illóolajok rezgésszáma: min. 52 MHz, max. 320 MHz. Ez függ az illóolaj fajtájától.

A külső tényezők pedig befolyásolják az egészséges test rezgésszámát. A test rezgésszintje 62-78 MHz között mozog, és az ettől alacsonyabb szinten rezgő tényezők lecsökkentik a test szintjét.

De nem kell megijedni, mivel visszaállítható a normál tartományba a szint. Erre pedig számos eszköz van, ami körül vesz napi szinten. Többek között ilyenek a színek, a napfény, a természet, a zene, és nem utolsó sorban az illatok. A sorból pedig az illatokat ragadnám ki...
És el is jutottunk oda, hol megismerheted, hogy miként is hatnak Rád az illóolajok.

Az illóolajok rendkívül magas rezgésszinttel rendelkeznek.
Minél magasabb az illóolaj vagy egy természetes parfüm rezgésszintje, annál magasabbra emeli a gondolataid szintjét, ami pedig magával „húzza” az érzelmeket és a testet. 


Ezt egy példával szeretném bemutatni Neked:

Egy depressziós, vagy túlhajszolt időszakban úgy érezheted, hogy valami nagy súly nyom, illetve húz lefelé. Ez az érzés abból fakad, hogy a rezgésszinted alacsony lett, vagyis besűrűsödtek az energiáid. Ilyenkor pedig a test is legyengül. Ha pedig sokáig maradsz ebben az állapotban, akkor fogékonyabb leszel a betegségekre. Ezeknek a finom energiáknak a működése a durva érzékelésünk határait feszegeti. 

Mivel az illóolajok rezgésszintje magas, ezért bármilyen formában történő alkalmazása visszaadja a megfelelő rezgést, szó szerint felemel. 

Az illóolajok alkalmazása történhet:

 • Belégzéssel (parfüm, szagló üvegcse)
 • Masszázzsal
 • Párologtatással
 • Fürdővízhez adva

Ahogy kinyitsz egy illóolajos üvegcsét, akkor ezeken a rendkívül finom rezgéseken kívül az alábbi picit durvább hatások is lejátszódnak:

Ahogy magadba szívod az illatot, az illóolaj molekulák pillanatok alatt a tüdőbe, és a véráramba kerülnek. Az illat, a szagló sejten keresztül eljut a szaglóhagymához, ami információt küld a limbikus rendszernek, majd ezután a hormonokat irányító agyi rész munkába kezd. 

Vegyük példának a levendula illóolajat, ami megnyugtat. Vagy a citrom illóolajat, ami olyan hormonokat szabadít fel, amik segítenek a koncentrációban.

Ezek a pici cseppek azok, amik hatalmas változásokat visznek végbe a gondolataidban és a testedben. Ezek azok, amiket évezredek óta használunk gyógyításra. Amiket a modern orvostudomány sem képes elnyomni. 

Becsüld meg a természetet, hiszen az életet adja Neked. 

Amikor pedig végképp eluralkodik rajtad a szomorúság vegyél elő egy illóolajos üvegcsét, szagolj bele, és érezd, ahogy átjár az élet. Hiszen abban a pici üvegben minden benne van, a föld, a víz, a napfény és a levegő. És az útja Hozzád vezetett, mert szükségetek van egymásra.

Csak zárójelben, de azért megjegyzem, hogy ezek a hatások csak 100% tiszta és természetes illóolajokkal működnek ...

 

blog comments powered by Disqus