A weboldalon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. Honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató >>>
Termékek Menü
Ingyenes szállítás
15.000 Ft felett

A gyász feldolgozása

Ember Dorottya
2019. 10. 08. 14:33:00

 

A gyász érzésének enyhítésére

Hamarosan itt a mindenszentek. Ilyenkor sokan meglátogatjuk a temetőket, szeretteink sírjait. Virágokkal, mécsesekkel emlékezünk földi életükre, és az együtt töltött időkre.

A halálról nem beszélünk nyíltan, pedig ez is életünk része. Úgy, ahogy a születés is. Az ősi kultúrák különböző módon „élik meg” a halált. Legtöbbjük a halál utáni életről is ír.

Egy azonban mégis közös a kultúrákban. Ez pedig az elengedés.

A következő napok lehet, hogy olyan emlékeket idéznek fel benned, amik szomorúsággal töltenek el, hiszen nem lehetsz a szeretteiddel.

Egyes kultúrákban a mai napig gyógynövényeket használnak a gyászszertartásokhoz. Ezek segítenek megélni a nehezebb időszakot.

 

Gill Farrer-Halls, Az aromaterápia bibliájában bemutat egy meditációs gyakorlatot, ami enyhíti a gyász érzését.

Gondoltam, megosztom veletek a következő sorokat.

Fogadjátok a lelketekkel.

Amire szükséged lesz:

  • Illóolajok, amik közül 4-5 félét is kiválaszthatsz: rózsa illóolaj, rózsa attar, citromfű illóolaj, tömjén illóolaj, majoranna, ciprus, rózsafa, mirha és bergamott illóolajok.
  • Párologtató, vagy elektromos diffúzor
  • Egy kényelmes, nyugodt hely

A meditáció menete:

  1. A kiválasztott illóolajokból csepegtess a párologtatóba összesen 10-15 cseppet. Lehet akár egy féle is, de el is oszthatod több felé.
  2. Helyezkedj el kényelmes ülő, vagy fekvő helyzetben
  3. Gondolj az elvesztett szerettedre. Képzeld el őt és magadat egy aranyszínű körbe zárva, ami az univerzumban kering. Gondolj szeretettel az együtt töltött időkre, emlékekre.
  4. Tisztelettel tekints a kapcsolatotokra, és fogadd el, hogy nincs már veled. Képzeld el, ahogy a kör kettéválik, és egy külön fénykörbe kerültök. Ahogy a szeretett személy aranyfényű köre távolodik tőled, békésen mondj áldást érte.
  5. Lélegezz mélyeket és érezd, ahogy az illóolajok megnyugtatnak, és erőt adnak
  6. Pár percig csak a légzésedre figyelj és pihenj. Nyugodtan várd ki a megfelelő időt a meditáció befejezéséhez.

 

Ha nem teheted meg, hogy ellátogass a temetőbe, egy gyertyával otthon emlékezz meg szeretteidről, hiszen csodás éveket tölthettek itt Veled.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: illóolajok használata aromaterápia
blog comments powered by Disqus